1. susret književnika za djecu na Lutkarskom proljeću

Susret književnika za djecu na 21. vukovarkom lutkarskom proljeću održan je ove godine po prvi puta na ovoj tradicionalnoj lutkarskoj manifestaciji.

U srijedu 16. ožujka središnji je susret održan u rodnoj kući Ivana Kozarca gdje su se predstavili književnici za djecu i mlade Silvija Šesto, Sonja Smolec, Snježana Babić Višnjić, Zoran Pongrašić, Vladimir Bakarić i ilustrator Davor Šunk, a izveden je i program pod nazivom “Living history” koji je posjetiteljima predstavio presjek povijesti grada na Bosutu. Gosti su bili učenici Osnovne škole Vladimir Nazor koji su recitirali pjesme vinkovačkog književnika za djecu Nikole Jukića.
Uoči središnjeg susreta, u poslijepodnevnim satima, organiziran je i posjet vinkovačkim osnovnim školama Ivana Gorana Kovačića, Antuna Gustava Matoša i Vladimira Nazora.

Prvi književni susreti na vukovarskom lutkarskom proljeću održani su u organizaciji Kazališne družine Asser Savus, Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci i Turističke zajednice grada Vinkovaca. U četvrtak, 17. ožujka organiziran je posjet vukovarskim osnovnim školama, te Gradskoj knjižnici i čitaonici u Županji.

1. susret književnika za djecu na Lutkarskom proljeću

Designed by: T-mark