Sinoć, (četvrtak, 17. ožujka 2016.) na salašu Tena, a u sklopu 21. vukovarskog lutkarskog proljeća, uz prigodno druženje sudionicima su dodijeljena priznanja i prigodni pokloni za sudjelovanje na Festivalu.

Hrvatski centar UNIMA već je uobičajeno dodijelio dva poklona suradnicima (školama/općinama i mjestima), a ove godine zaslužili su ih OŠ August Cesarec iz Ivankova i Općina Babina Greda koji punih 21 godinu prate i podržavaju sva događanja na lutkarskom proljeću. Zajedničkom su druženju lutkara bili nazočni i pisci za djecu čije je sudjelovanje umnogome obogatilo program Festivala kroz susrete s najmlađima, te je zaključeno kako će ovakvi susreti postati jedno od redovitih događanja na sljedećim okupljanjima lutkara u vukovarsko-srijemskoj županiji.

Festival završava danas (petak, 18. ožujka), a podsjećamo kako je programu u proteklim danima sudjelovalo 15 kazališta, uz 12 hrvatskih kazališta i dva iz dijaspore (Pečuh i Mostar) te jedno iz Subotice, a odigrano je ukupno 84 predstave u 5 gradova, 13 općina i 5 mjesta, uz bogat radionički program u organizaciji Hrvatskoga doma Vukovar.

Designed by: T-mark