Konferencija za tisak 23. Lutkarskog proljeća

Konferencija za tisak 23. Lutkarskog proljeća

Od 19. do 24. ožujka 2018. održat će se 23. Lutkarsko proljeće u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Na festivalu će sudjelovati 18 kazališta iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Mađarske sa 100 predstava za djecu u 5 gradova, 21 općini i 11 mjesta Vukovarsko-srijemske županije koje će popratiti 20.000 posjetitelja.

Kako je organizator i najavio na konferenciji za tisak, i ovogodišnje Lutkarsko proljeće u mjesta i gradove Vukovarsko-srijemske županije donijet će najbolje predstave za djecu uz bogat popratni program. Lutkarsko proljeće počinje u ponedjeljak, 19. ožujka u 11 sati u Hrvatskom domu Vukovar, dok će dodjela nagrada biti u Gradskom muzeju Vukovar u 20 sati. Ovogodišnji laureati Povelje Zvonko Festini za životno djelo su Jasminka Mesarić (za doprinos umjetnosti hrvatskog lutkarstva) i Đuro Roić (za doprinos glumačkoj umjetnosti hrvatskog lutkarstva).

U sklopu manifestacije Lutkarskog proljeća biti će održan i 3. susret književnika za djecu i mlade na kojem će gostovati Snježana Babić Višnjić, Silvija Šesto, Melita Rundek, Đurđica Stuhlreiter, Jagoda Sablić, Julijana Adamović te Davor Šunk, ilustrator i strip autor.

Prvi put biti će dodijeljena i priznanja autorima, pobjednicima natječaja TENA i TENICA – za najbolji dramski tekst pisan za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu. Nagrada Tenica (autori do 18 godina) biti će dodijeljena Ani Buće iz Slakovaca, a nagrada Tena (autori stariji od 18 godina) Andrijani Grgičević iz Splita.

U Hrvatskom domu Vukovar od utorka do četvrtka (20. – 22. ožujka) u programu su radionice za odgojitelje i djecu, dok će se za vrijeme Lutkarskog proljeća moći pogledati i izložbe “Lutke” autorice Margarete Peršić i “Od festivala do festivala” na kojoj se predstavlja Revija lutkarskih kazališta Rijeka.

Designed by: T-mark